Yalnız Mesajı Göster

Zahter Baharatlı Piliç Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zahter Baharatlı Piliç Göğsü



Zahter Baharatlı Piliç Göğsü Tarifi - Zahter Baharatlı Piliç Göğsünün Hazırlanışı - Zahter Baharatlı Piliç Göğsünün Yapılışı


Malzemeler:


1 adet piliç göğsü (180-200 gram)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

garnitür için: 1 adet haşlanmış patates

safran tozu, zeytinyağı

tuz, taze kişniş otu

sosu için: bir yemek kaşığı tereyağı

1 adet küp doğranmış domates

krema, tuz

zahter baharatı için: 1’er çay kaşığı kavrulmuş susam, deniz tuzu, kuru kekik, sumak

dekor için: taze kekik


Hazırlanışı:


Önce tavaya zeytinyağı alıp pilici ön pişirmeden geçirin Arkalı önlü pişirin Pilici fırın tepsisine alın Zahter baharatı için, kavrulmuş susam, deniz tuzu, sumak ve kuru kekiği karıştırın Hazırlamış olduğunuz baharatı fırın tepsisindeki tavuğun üzerine serpiştirin Tavuğu 180-200 derece fırında 10-12 dakika pişirin Piliç pişerken haşlanmış patatesi soyun, küçük parçalara ayırın Tavaya bir miktar zeytinyağı dökün Patatesleri bir miktar soteleyip çok az miktarda tuz, safran tozu, bir miktar krema ilave edip soteleyin Taze kişniş otlarını ilave edin 1 tatlı kaşığı tereyağı katıp 1-2 dakika pişirin Sos için, başka bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ve küp domatesleri alıp pişirin Dilerseniz bir miktar taze kekik ve 2 çorba kaşığı et suyu ilave edebilirsiniz Hazırlamış olduğunuz patatesli garnitürü tabağın ortasına yerleştirin Üzerine fırınlanmış pilici koyun Üzerine sosu gezdirin Taze kekik ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla