Konu
:
Soya Soslu Tavuk - Uzak Doğu
Yalnız Mesajı Göster
Soya Soslu Tavuk - Uzak Doğu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soya Soslu Tavuk - Uzak Doğu
uzakdoğu mutfağı hakkında bilgi - soya soslu tavuk tarifi - tayland yemekleri - uzakdoğu yemekleri
Uzakdoğu’da her yerde rastlayabileceğiniz bir tarif
Afiyet Olsun
Malzemeler: (4 kişilik)
300 gr
tavuk göğüs eti
100 gr soya filizi
100 gr brokoli
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
3 adet taze soğan(ben kullanmadım)
4 yemek kaşığı soya sosu
zeytinyağı
karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk etleri orta büyüklükte doğranırlar ve tavada zeytinyağında sotelenirler
Ayrı bir tavada ısıtılan zeytinyağına dövülmüş sarımsaklar konulup, sotelenirler
Ardından sırasıyla çiceklerine ayrılmış brokoliler (brokoliler çiğ olarak tavaya konulur ama size çok diri ve sert gelirse isterseniz önceden kaynamış suda maks
5 dak
tutup ardından tavaya koyabilirsiniz)jülyen doğranmış kırmızı biber, sarı biber, taze soğan ve soya filizleri tavaya eklenip sotelenir
Diğer tarafta pişmiş olan tavuk etleri de bu tavaya eklenir ve soya sosu da dökülerek karıştırılır(Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıca tuz eklenmez ama isterseniz siz koyabilirsiniz
Soya sosu tavuğun ve sebzelerin çok hafif rengini döndürecek kadardır daha fazla renkleri dönsün ya da tadı daha baskın olsun istiyorsanız ya tavaya ekleyebilirsiniz ya da tabaklara servis ettikten sonra tekrar soya sosu dökebilirsiniz
) Karabiber de ekilip , harmanladıktan sonra altı kapatılıp, servis tabağına alınır
Sıcak olarak yanında soya sosu ile beraber servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul