Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Tavuklu Lazanya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuklu Lazanya



Mantarlı Tavuklu Lazanya Tarifi - Mantarlı Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır - Mantarlı Tavuklu Lazanya Malzemeleri


Malzemeler

- 1 kutu lazanya (Barilla’nın tırtıksız lazanyalarından)


Beşamel Sos

- 1 lt süt

- 1 su bardağı un

- Unu kavuracak miktarda sıvı yağ

- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


İç Harcı

- 1/2 kg tavuk eti

- 800 gr mantar

- 2 adet kuru soğan

- Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası

- 1 tatlı kaşığı köri (bu miktar artırılabilir)


Yapılışı

1 Bir tavada az miktarda sıvı yağla unu kavurun Karıştırarak süt ekleyip kaynatarak beşamel sosu hazırlayın Çok akışkan bir kıvamda olmayan sosa kaşar peynirini de ekleyip karıştırın

2 İç malzeme için tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın Küp küp doğradığınız mantarı yağda soteleyip kendi suyunu çekene kadar pişirin

3 Ayrı bir tencerede soğanları kavurun Salçayı ilave edip tavuk ve mantarla karıştırın Tuz ve köri ile tatlandırın

4 Dikdörtgen borcam tepsinin tabanına bir sıra lazanyayı boşluk kalmayacak şekilde döşeyin Uzunlamasına ortadan kırıp boşlukları doldurun Üzerini örtecek miktarda beşamel sos dökün Mantarlı – tavuklu harçtan koyun, bir sıra daha lazanya döşeyin Bu işlemi üç kata harç gelecek şekilde tekrar edin Yani 3 kat mantar – tavuk, 4 kat lazanya olmalı En üstteki lazanyanın üstünü beşamel sosla kaplayın ve fırınlayın Kızarınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar bir miktar daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla