Konu
:
Mantarlı Tavuklu Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuklu Lazanya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuklu Lazanya
Mantarlı Tavuklu Lazanya Tarifi - Mantarlı Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır - Mantarlı Tavuklu Lazanya Malzemeleri
Malzemeler
- 1 kutu lazanya (Barilla’nın tırtıksız lazanyalarından)
Beşamel Sos
- 1 lt
süt
- 1 su bardağı un
- Unu kavuracak miktarda sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
İç Harcı
- 1/2 kg
tavuk eti
- 800 gr
mantar
- 2 adet kuru soğan
- Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 tatlı kaşığı köri (bu miktar artırılabilir)
Yapılışı
1
Bir tavada az miktarda sıvı yağla unu kavurun
Karıştırarak süt ekleyip kaynatarak beşamel sosu hazırlayın
Çok akışkan bir kıvamda olmayan sosa kaşar peynirini de ekleyip karıştırın
2
İç malzeme için tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın
Küp küp doğradığınız mantarı yağda soteleyip kendi suyunu çekene kadar pişirin
3
Ayrı bir tencerede soğanları kavurun
Salçayı ilave edip tavuk ve mantarla karıştırın
Tuz ve köri ile tatlandırın
4
Dikdörtgen borcam tepsinin tabanına bir sıra lazanyayı boşluk kalmayacak şekilde döşeyin
Uzunlamasına ortadan kırıp boşlukları doldurun
Üzerini örtecek miktarda beşamel sos dökün
Mantarlı – tavuklu harçtan koyun, bir sıra daha lazanya döşeyin
Bu işlemi üç kata harç gelecek şekilde tekrar edin
Yani 3 kat mantar – tavuk, 4 kat lazanya olmalı
En üstteki lazanyanın üstünü beşamel sosla kaplayın ve fırınlayın
Kızarınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar bir miktar daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul