Konu
:
Tavuk Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Sarması
Tavuk Sarması Tarifi - Tavuk Sarması Nasıl Yapılır - Tavuk Sarması Malzemeleri
Tavuk Sarması
Malzemeler
- 5 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 3 yemek kaşığı mantar
- 2 yemek kaşığı margarin
- 5 dilim taze kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kekik
Tavuk Sarması
Süre:45 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın
Mantarı ince ince kıyın
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün
Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul