Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Sarması



Tavuk Sarması Tarifi - Tavuk Sarması Nasıl Yapılır - Tavuk Sarması Malzemeleri


Tavuk Sarması


Malzemeler

- 5 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti

- 1 adet patates

- 1 adet havuç

- 3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye

- 3 yemek kaşığı mantar

- 2 yemek kaşığı margarin

- 5 dilim taze kaşar peyniri

- Tuz, karabiber, kekik


Tavuk Sarması

Süre:45 dk - 5 Kişilik

Yapılışı

Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın Mantarı ince ince kıyın 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın


İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın


Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirinKızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla