Konu
:
Kaklı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kaklı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaklı Tavuk
Kaklı Tavuk Tarifi - Kaklı Tavuk Nasıl Yapılır - Kaklı Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER
6 adet tavuk baget
2 adet kuru soğan
1 adet köz biber
2 diş sarımsak
5-6 adet kuru kayısı
5-6 adet kuru erik
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Erik ve kayısı ılık suda yumuşayana kadar bekletilir
Tavaya yağ konur, ısınınca ince kıyılmış soğan ve sarımsak atılır, pembeleştirlir
Sonra bagetler katılır
Sıcak su dökülür
15-20 dakika kapaklı olarak pişirilir
Tuz, kekik, pul biber serpilir
Başka bir tavaya ufak doğranmış erik ve kayısı konur
Üzerine tavuğun pişme suyu ve ufak doğranmış biber atılır
Biber rengini bırakana kadar pişirilir
Sonra bu karışım bagetlerin üzerine konur, karıştırılır ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul