Konu
:
Soslu Tavuk Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Tavuk Kızartması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Tavuk Kızartması
Soslu Tavuk Kızartması Tarifi - Soslu Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır - Soslu Tavuk Kızartması Malzemeleri
Malzemeler - 1 Su bardağı Ayran
- 1 Çay bardağı Galeta Unu
- 1 Çay bardağı Mısır Gevreği
- 600 Gr Tavuk Göğsü
- 1 Çay bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
Sosu İçin - 1 Çay kaşığı Hardal
- 1 Çay kaşığı Köri
- 4 Çorba Kaşığı Labne Peyniri
- 4 Diş Sarımsak
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kızartmak İçin - Kararında Sıvı Yağ Hazırlanışı Tavuk göğüs etlerini parmak şeklinde silindirler olabilmeleri için kesip elinizle yuvarlayın
Bu şekilde bir kabın içine yerleştirin
Üzerine ayranı döküp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin
Daha sonra ayranın içinden alıp una bulayın
Diğer bir taraftan mısır gevreklerini robot yardımıyla toz haline getirip içine galeta ununu ekleyip karıştırın
Una bulanmış tavuk parçalarını çırpılmış yumurtaya batırın ve galeta unlu karışımın içine alıp her tarafını kaplayacak şekilde harmanlayın
Daha sonra 10 dakika dondurucu ya da buzdolabında bekletin
Servis yaparken bol yağda kızartın
Sosu için gereken tüm malzemeyi bir kabın içinde çırpıp hazırlayın
Pişen tavuk parçalarının yanında ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul