Yalnız Mesajı Göster

Çerkez Tavugu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çerkez Tavugu



Çerkez Tavugu Tarifi - Çerkez Tavugu Nasıl Yapılır - Çerkez Tavugu Malzemeleri



Çerkez Tavugu İçin Gerekli Malzemeler;


1 adet tavuk

2 çorba kaşığı sıvı yağ

5 ince dilim ekmek (bayat)

3 su bardağı ceviz içi

8 diş sarmısak

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

yarım tatlı kaşığı kırmızı biber


Çerkez Tavugu Hazırlanışı:

Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,35-40 dakika pişirin Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin Servis tabağına düzgünce yerlestirin Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayınYağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla