Konu
:
Çantada Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Çantada Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çantada Tavuk
içindekiler
200 gr fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
6 adet mantar
2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
1 küçük kutu krema - 200 ml
1 küçük diş sarımsak
4 adet milföy hamuru
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çay kaşığının ucuyla köri
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
hazırlanışı
Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no'lu resimdeki gibi kesin
Hamuru 2 ve 3 no'lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no'lu resimdeki gibi olacak
Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin
Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun
Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın
Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun
Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin
Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin
Kremayı ve mısırları ekleyin
Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur
İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin
Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun
Yanında salata ile servise edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul