Yalnız Mesajı Göster

Çantada Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çantada Tavuk




içindekiler

  • 200 gr fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
  • 6 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
  • 1 küçük kutu krema - 200 ml
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığının ucuyla köri
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

hazırlanışı

  • Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no'lu resimdeki gibi kesin
  • Hamuru 2 ve 3 no'lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
  • Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no'lu resimdeki gibi olacak Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun
  • Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın
  • Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun
  • Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin
  • Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin
  • Kremayı ve mısırları ekleyin
  • Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur
  • İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin
  • Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun
  • Yanında salata ile servise edin

Alıntı Yaparak Cevapla