Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Tavuk



Güveçte Tavuk tarifi - Güveçte Tavuk yapilisi

Malzemeler,

Yarım kilo tavuk göğüs eti

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

Damak tadınıza göre kekik, tuz, karabiber
Hazırlanışı,

Derin bir kapta süt, domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın

Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin

Tavuk etlerini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın

Tavuğun terbiyelenmesi için sütlü karışımda 1 saat bekletin

Sürenin sonunda tavuk etini süzün

Güveç kabına tavuk etini düzgünce yerleştirin

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavukları pişirin

Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerini kaşar peyniriyle kaplayın

Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın

Sıcakken servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla