Konu
:
Güveçte Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Tavuk
Güveçte Tavuk tarifi - Güveçte Tavuk yapilisi
Malzemeler,
Yarım kilo tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Damak tadınıza göre kekik, tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Derin bir kapta süt, domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın
Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve sütlü karışıma ekleyin
Tavuk etlerini orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın
Tavuğun terbiyelenmesi için sütlü karışımda 1 saat bekletin
Sürenin sonunda tavuk etini süzün
Güveç kabına tavuk etini düzgünce yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavukları pişirin
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerini kaşar peyniriyle kaplayın
Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın
Sıcakken servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul