Konu
:
Peynirli Tavuk Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Tavuk Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Tavuk Sarma
Malzemeler
6 kişilik
150 gr beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
4 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Beyazpeyniri ve ince kıyılmış maydanozu, bir kabın içinde çatalla ezin
Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın
Ayrı bir yerde ince dövülmüş tavuk göğüslerine tuz ve karabiber serpin
Bir parça tavuk göğsünün kenarına peynirli mayda-nozlu karışımdan 1 çorba kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın
Bu işlemi diğer 3 parça tavuk göğsüne de uygulayın
Sarılan yuvarlak tavuk parçalarını alüminyum folyo kağıdına, içine su girmeyecek şekilde sıkıca sarın
Tavuklu paketleri, kaynamış bol suyun içine koyup, 10 dakika pişirin
Bu arada sos için margarinle birlikte unu kavurun
Üzerine salça ve ezilmiş sarımsakları ekleyin
1 su bardağı suyu yavaşça ilave ederek karıştırın
5 dakika pişirdikten sonra tuz ve karabiberini ayarlayıp bir taşım daha pişirin
Ocaktan alın
Tavukları alüminyum kağıttan çıkartıp, dilimleyin
Dilimleri servis tabağına dizip üzerine sosu gezdirin
Soğumadan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul