Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Tavuk Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Tavuk Sarma



Malzemeler


6 kişilik


150 gr beyazpeynir

Yarım demet maydanoz

4 parça ince dövülmüş tavuk göğsü

Tuz

Karabiber




Sos için:


1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı salça

1 su bardağı su

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber




Yapılışı


Beyazpeyniri ve ince kıyılmış maydanozu, bir kabın içinde çatalla ezin Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın Ayrı bir yerde ince dövülmüş tavuk göğüslerine tuz ve karabiber serpin Bir parça tavuk göğsünün kenarına peynirli mayda-nozlu karışımdan 1 çorba kaşığı koyup, rulo şeklinde sarın Bu işlemi diğer 3 parça tavuk göğsüne de uygulayın Sarılan yuvarlak tavuk parçalarını alüminyum folyo kağıdına, içine su girmeyecek şekilde sıkıca sarın Tavuklu paketleri, kaynamış bol suyun içine koyup, 10 dakika pişirin Bu arada sos için margarinle birlikte unu kavurun Üzerine salça ve ezilmiş sarımsakları ekleyin 1 su bardağı suyu yavaşça ilave ederek karıştırın 5 dakika pişirdikten sonra tuz ve karabiberini ayarlayıp bir taşım daha pişirin Ocaktan alın Tavukları alüminyum kağıttan çıkartıp, dilimleyin Dilimleri servis tabağına dizip üzerine sosu gezdirin Soğumadan servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla