Konu
:
Piliç Çevirme
Yalnız Mesajı Göster
Piliç Çevirme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç Çevirme
Piliç Çevirme Tarifi - Piliç Çevirme Nasıl Yapılır - Piliç Çevirme Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Adet Tavuk (Bütün)
Tavuğu Ovmak İçin
2 Yemek Kaşığı Tuz
Garnitür İçin
Yarım Demet Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Hardal
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Kase Yoğurt
1 Adet Kereviz
1 Adet Elma
1 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Piliç Çevirme Nasıl Yapılır?
Dikkat: Bu tarifi uygulayabilmeniz için fırınınızda piliç çevirme özelliğinin bulunması gerekmektedir
1
Bütün haldeki piliçlerin içini ve dışını iyice yıkadıktan sonra ocakta kısık ateşte hafifçe çevirerek tütsüleyin
2
Pilicin içini ve dışını tuzla ovduktan sonra içine maydanozların saplarını doğramadan yerleştirin
3
Daha sonra pilicin üstünü iyice yağlayıp piliç kızartma şişine geçirip fırına takın
4
Fırında tavuk ısınmaya başladıkça yağları akacaktır
Bu sebeple altına mutlaka fırın tepsisi yerleştirmeniz gerekmektedir
5
Ara sıra kontrol ederek piliçlerden dökülen yağları tekrar piliçlerin üzerine sürün
6
Pişmeye yakın pilicin üzerine tad vermesi için tereyağı da sürebilirsiniz
7
Piliçler iyice kızardıktan sonra 4 parçaya ayırıp servis tabağına alın
Garnitürü Önerisi:
1
Bir tencerenin içine soğan ve kerevizlere tuz ekleyerek bir çay bardağı kadar suda ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar hafifçe haşlayın
2
Haşlama suyundan süzerek aldığınız soğan ve kerevizleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp derince bir kaba alın
3
Üzerlerine kabuklarını soyduğunuz elmaları ince ince dilimleyerek ekleyin
4
Tuz, sirke, hardal, zeytinyağı ve yoğurdu ekleledikten sonra piliçle birlikte servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul