Konu
:
Mısır Unlu Çıtır Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Mısır Unlu Çıtır Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısır Unlu Çıtır Tavuk
Mısır unlu çıtır tavuk tarifi - Mısır unlu çıtır tavuk nasıl yapılır
MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
Körpe lahananın beyaz iç göbeği
Mısır unu (ya da galeta unu)
1 şişe maden suyu
4 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
2 adet yumurta
Süsleme için kırmızı dolmalık biber
Salatalık
YAPILIŞI
Tavuk etlerini bir su bardağı maden suyunda bir saat dinlendirin ve bir tencerede 10-15 dakika 3 adet defne yaprağı ve 4-5 diş sarımsakla haşlayın
Haşlanmış tavuk etlerini kevgire alıp süzün
Yanmaz tavada sıvı yağı kızdırın
Tavuk etlerini önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır unu veya galeta ununa bulayıp kızartın
Servis tabağına yıkanmış körbe lahana göbeğini ince ince kıyıp zeytinyağlı limonlu sos yapıp, lahanaları bu sosla bulayın
Kızarmış tavukları bu salatanın etrafına dizin
Biber ve salatıkla süsleyip arzu ettiğiniz kadar tuz ekleyip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul