Yalnız Mesajı Göster

Mısır Unlu Çıtır Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Unlu Çıtır Tavuk



Mısır unlu çıtır tavuk tarifi - Mısır unlu çıtır tavuk nasıl yapılır

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti

Körpe lahananın beyaz iç göbeği

Mısır unu (ya da galeta unu)

1 şişe maden suyu

4 diş sarımsak

3 adet defne yaprağı

2 adet yumurta

Süsleme için kırmızı dolmalık biber

Salatalık

YAPILIŞI


Tavuk etlerini bir su bardağı maden suyunda bir saat dinlendirin ve bir tencerede 10-15 dakika 3 adet defne yaprağı ve 4-5 diş sarımsakla haşlayın Haşlanmış tavuk etlerini kevgire alıp süzün Yanmaz tavada sıvı yağı kızdırın Tavuk etlerini önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır unu veya galeta ununa bulayıp kızartın

Servis tabağına yıkanmış körbe lahana göbeğini ince ince kıyıp zeytinyağlı limonlu sos yapıp, lahanaları bu sosla bulayın Kızarmış tavukları bu salatanın etrafına dizin Biber ve salatıkla süsleyip arzu ettiğiniz kadar tuz ekleyip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla