Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Rulolar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Rulolar





Malzemeler


250 gr haşlanmış tavuk göğüs eti

4 yemek kaşığı labne peynir

1 yemek kaşığı hardal

Tuz-karabiber

2 adet havuç

10-15 adet kornişon turşu

Lavaş ekmeği

Taze soğanın yeşil kısımları


Yapılışı


Havuçlar sirke ve tuz ilave edilmiş suda haşlanır

Kornişon ve havuçlar kibrit çöpü formunda doğranır


Haşlanıp,küçük parçalara bölünmüş tavuk-labne peynir-hardal-tuz ve karabiber karıştırılarak macun kıvamına getirilir


Şerit şerit kesilmiş olan lavaşların ucuna tavuklu karışım - havuç ve kornişon konarak rulo sarılır

Sıcak suda 2-3 dakika bekletilen taze soğan sapları süzülür ve kesilerek ince şeritler elde edilir


Tavuk ruloları, şerit halindeki soğan saplarıyla bağlanarak servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla