Konu
:
Acılı Tavuk Kanatları
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Tavuk Kanatları
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Tavuk Kanatları
Acılı Tavuk Kanatları Tarifi - Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır - Acılı Tavuk Kanatları Malzemeleri
Malzeme Listesi
20 Adet Tavuk Kanadı
Marinad Sos
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz)
Yarım Çay Kaşığı Acı Sos
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Servis Sosu
6 Adet Nane Yaprağı (İnce Kıyılmış)
Yarım Su Bardağı Süzme Yoğurt
Yarım Su Bardağı Mayonez
Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?
Marine için;
1
Sıvıyağı genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine acı sos ekleyin
2
Karışıma kırmızı toz biberi ekledikten sonra tavuk etlerinizi karışımın içerisine koyup iyice karıştırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın
3
Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin
Tavuklar için;
1
Mangal yada önceden ısıtılmış ızgarada arta kalan sosu zaman zaman üzerine döküp çevirerek pişirin
Servis Sosu için;
1
Mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın
2
Nane yapraklarını çok ince kıyın yada rondodan geçirip sosa ekleyin ve yeniden karıştırın
3
Küçük kaplara bölüştürerek ve üzerini nane yaprağı ile süsleyerek her servis tabağına bir sos kasesi şeklinde paylaştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul