Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tavuk Kanatları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk Kanatları



Acılı Tavuk Kanatları Tarifi - Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır - Acılı Tavuk Kanatları Malzemeleri



Malzeme Listesi


20 Adet Tavuk Kanadı


Marinad Sos

1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz)

Yarım Çay Kaşığı Acı Sos

4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


Servis Sosu

6 Adet Nane Yaprağı (İnce Kıyılmış)

Yarım Su Bardağı Süzme Yoğurt

Yarım Su Bardağı Mayonez


Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?


Marine için;


1 Sıvıyağı genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine acı sos ekleyin


2 Karışıma kırmızı toz biberi ekledikten sonra tavuk etlerinizi karışımın içerisine koyup iyice karıştırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın


3 Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin


Tavuklar için;


1 Mangal yada önceden ısıtılmış ızgarada arta kalan sosu zaman zaman üzerine döküp çevirerek pişirin


Servis Sosu için;


1 Mayonez ve süzme yoğurdu karıştırın


2 Nane yapraklarını çok ince kıyın yada rondodan geçirip sosa ekleyin ve yeniden karıştırın


3 Küçük kaplara bölüştürerek ve üzerini nane yaprağı ile süsleyerek her servis tabağına bir sos kasesi şeklinde paylaştırın

Alıntı Yaparak Cevapla