Konu
:
Güveçte Tavuk Şnitzel
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Tavuk Şnitzel
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Tavuk Şnitzel
Malzemeler :
2 büyük ya da 4 orta boy tavuk fileto
1 paket tavuk pane harcı
Hazırlanışı:
Filetoları hazır pane harcına göre hazırlayın
(Genelde önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından pane harcına bulanarak hazırlanıyor) Pane harcınız yoksa tuz ile tatlandırdığınız galeta unu da kullanabilirsiniz
Bir tavaya yağı koyup kızdırın, tavukları arkalı önlü kızartın
Güveç kaplarına alın
Bir başka tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın, içine iri doğranmış sarımsakları koyun ve hafif pişirin
İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun
Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin
Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın
10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra domatesli biberli harcı, güveç kaplarına, tavukların üzerlerine paylaştırın
Son olarak rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin
200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya dek pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul