Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Tavuk Şnitzel

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Tavuk Şnitzel





Malzemeler :


2 büyük ya da 4 orta boy tavuk fileto


1 paket tavuk pane harcı



Hazırlanışı:


Filetoları hazır pane harcına göre hazırlayın (Genelde önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından pane harcına bulanarak hazırlanıyor) Pane harcınız yoksa tuz ile tatlandırdığınız galeta unu da kullanabilirsiniz Bir tavaya yağı koyup kızdırın, tavukları arkalı önlü kızartın


Güveç kaplarına alınBir başka tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın, içine iri doğranmış sarımsakları koyun ve hafif pişirin İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin


Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra domatesli biberli harcı, güveç kaplarına, tavukların üzerlerine paylaştırın


Son olarak rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin 200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya dek pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla