Konu
:
Piliç İslama
Yalnız Mesajı Göster
Piliç İslama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliç İslama
piliçli börek - kurutulmuş yufkada piliç - piliç ıslama nasıl yapılırMalzemeler:
2 adet kurutulmuş yufka
1 yemek kaşığı salça
400 gr kuşbaşı piliç göğsü
1 adet sivribiber
1 adet soğan
Bir tutam karabiber
100 gr ceviz içi
2 su bardağı su
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
Bir yemek kaşığı tereyağı
Tarifi:
Piliç göğüsleri ortadan ikiye kesilip inceltilir
Bir blenderda yoğurt, fesleğen, salça, domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı hepsi birarada çekilerek sos yapılıp piliçler içerisine yatırılır
Daha sonra sostan çıkartılan piliçler teflon favada kızartılır
Haşlanmış patatesler ufak şekilde doğrandıktan sonra bir blendera alınıp süt, margarin ve maydanoz iie beraber çekilir, daha sonra tuz ile tatlandırılır
Servis tabağının ortasına patates püresi, üzerine piliç külbastı koyulup servis edilir
Not: Patates püresi hazırlarken kullandığınız tuz kadar şeker de ilave ederseniz, püreniz daha iyi koyulaşır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul