Konu
:
Brokolili Fıstıklı Tavuk Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Brokolili Fıstıklı Tavuk Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brokolili Fıstıklı Tavuk Sarma
tavuk sarma - brokolili tavuk sarması - fıstıklı tavuk sarma
Malzeme:
750 gram tavuk göğüs eti
500 gram brokoli
250 gram krem peynir
50 gram dolmalık fıstık
1 adet soğan
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı sirke
kekik
1 adet defne yaprağı
Garnitür için :
100 gram taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet renkli biber
5 adet kiraz domates
3 adet bebek mısırı
15 gram Teremyağ
1 çorba kaşığı toz sebzeli çeşni
Tarifi:
Brokoliyi yıkayıp suyunu süzdürün
Tencereye 1 bardak suyu aktarın
Sirke, 2 diş kıyılmış sarımsak, kuru kekik, defneyaprağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin
Bir taşım kaynayınca çiçek çiçek ayırdığınız brokoliyi ilave edin
Tencerenin kapağını kapatın
Brokolileri orta ateşte en fazla 10 dakika haşlayın
Süzün
Kalan sarımsaklar ve soğanı soyup çok ince kıydıktan sonra kalan zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun
Krem peynir, haşlanmış brokoli ve toz haline getirdiğiniz fıstıkları ekleyin
Macun kıvamına gelinceye kadar birkaç dakika kavurun
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Tavuk etlerini et dövücüsü ile inceltin
Hazırladığınız brokolili karışımı sürün ve rulo şeklinde sarın
Kürdanla sabitledikten sonra ızgarada her tarafını çevirerek pişirin
Garnitür için sebzeleri yıkayıp doğrayın
Teremyağı wok tavasında eritip sebzeleri kavurun
Sebzeli çeşni ile tatlandırıp ocaktan alın
Tavuk sarmaları garnitür eşliğinde sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul