Konu
:
Otlu Peynirli Tavuk Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Peynirli Tavuk Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Peynirli Tavuk Sarması
Otlu Peynirli Tavuk Sarması Tarifi - Otlu Peynirli Tavuk Sarması Yapılışı - Otlu Peynirli Tavuk Sarması Malzemeleri
Malzemeler:
- 6 adet dövülmüş tavukgöğsü
Harcı İçin:
- 3 yemek kaşığı margarin
- 4 adet taze soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı fesleğen
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 su bardağı rende kaşar
- Tuz ve karabiber
Sosu İçin:
- 3 adet soyulmuş domates
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı:
Tavukgöğüslerini iyice dövünüz
Taze soğan ve sivri biberleri ayıklayıp ince ince kıyınız
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız
Sarımsakları kıyınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp doğranmış sivri biberi ve taze soğanları kavurunuz, içine fesleğeni, kekiği, tuz ve karabiberi ilave edip ateşten alınız
Harç sıcak iken içine rende kaşar peyniri ilave edip, karıştırınız
Tavukların içine harçtan koyup, tavukları sigara böreği gibi sarıp sıvı yağ ile yağlanmış fırın kabına diziniz
En son olarak üzerine doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları ve tavuk suyunu koyup önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika tavuklar kızarana kadar pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul