Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Tavuk Göğsü



Susamlı Tavuk Göğsü Tarifi - Susamlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Susamlı Tavuk Göğsü Malzemeleri




Malzeme Listesi


8 Yemek Kaşığı Un

2 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Susam

2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Tavukları kızartmak için)

4 Adet Tavuk Göğsü (Fileto olarak )


Garnitür

1 Tatlı Kaşığı Köri

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

1 Çay Kaşığı Tuz

5 Adet Taze Soğan

1 Paket Soya Filizi


Servis önerisi

1 Kase Soya Sosu


Susamlı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?


Tavukları Hazırlamak İçin;


1 Tavuk göğüslerinin filetolarını çıkartıp ince şeritler halinde dilimleyin


2 Yumurtaları genişçe bir tabakta çırpın


3 Galete ununu ve susamı ayrı tabaklara koyun


4 Tavukları önce galete ununa sonra yumurtaya en son da susama bulayın


5 Tavada yağı kızdırıp tavukları içerisinde kızartın


6 Kızarttığınız tavukları kağıt havlunun üzerine bir süre bekleterek fazla yağını emmesini sağlayın


Garnitürü Hazırlamak İçin;


1 Taze soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğrayın


2 Wokun içerisinde sıvı yağı kızdırıp taze soğanları hafifçe kavurun İçerisine soya filizlerini, köriyi, tuz ve karabiberi ekleyip tavayı sallayarak bir iki dakika pişirin


3 Tavukları servis tabağına alarak etrafına hazırlamış olduğunuz taze soğanları ekleyip servise alın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla