Yalnız Mesajı Göster

Samballı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samballı Tavuk



Samballı Tavuk Tarifi - Samballı Tavuk Yapılışı - Samballı Tavuk Nasıl Yapılır - Samballı Tavuk Malzemeleri

MALZEMESI :


500 gr tavuk gögsü,

3-4 defne yaprağı,

2 baş soğan,

3 diş sarımsak,

250 gr sanbal (endonoz mutfağının acılı sosu)



HAZIRLANIŞI


Öncelikle tavuk göğsünüzü tavada ısıtılmış zeytin yağında hafıf kızartıyoruz, kızarmış tavuk goğüslerini çıkartıp aynı tavada rendelenmiş sarımsak ve soğanları kavurup üstüne ayırt edilmiş tavuk goğüslerini koyuyoruzve 250 gr sanbalın tamamını ilave ediyoruz ve defne yapraklarını da koyup üzerine yarım su bardağı su ilave edip 15-20 dk süre kadar pişiriyoruz Pirinç pilavla birlikte servis yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla