Konu: Tavuk Beyti
Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Beyti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Beyti





Malzemeler :


600 gr tavuk göğsü


Yarım demet maydanoz


2 çorba kaşığı biber salçası


Tuz ve karabiber


Tarifi:


Tavuk göğüs etlerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Etleri rondoya koyup kıyma haline getirinceye kadar çekin


Kıyma halindeki tavuk etlerinin içine kıyılmış maydanozları, tuzu, karabiberi, biber salçasını ekleyip iyice yoğurun Bir miktar zeytinyağını da ekleyip yoğurmaya devam edin


Hazırladığınız bu harcı yassılaştırarak uzun parçalar halinde şişlere dizin Şişleri çıkartıp köftelerin orta kısımlarında boşluk oluşmasını sağlayın


Tavada yağı kızdırdıktan sonra köfteleri kızartıp servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla