Konu
:
Hindi Patesi
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Patesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Patesi
fransiz usulü hindi tarifi - hindi patesi nasıl yapılır
Hindinin tüylerini yolarak içini iyice temizleyiniz
Kemiklerini ve bacaklarmdaki kılçık ve sinirlerini çıkarınız
Çok yağlı koyunun but tarafından 1 kilo et ayırıp bu etin de sinirleri varsa çıkarınız, sonra eti kıyıp bir havanda macun haline gelinceye kadar dövünüz
Bu dövülmüş eti tuz, biber ve biraz da baharat ekerek etsuyu da katarak yoğurunuz
Patelere özgü olan topraktan yapılmış olan kaplardan bu işe elverişli olanının içini tuzsuz ve taze tereyağı ile sıvadıktan sonra içine dövülmüş kıymadan bir parmak döşeyiniz
Ayrıca hindiyi tereyağı ile yağlayıp, tuz ve arzu olunan baharatı ekip, sırt üstü yayınız
Hindinin etlerinin etrafına bir parmak kıyma döşeyiniz ve etrafından bohça gibi toplayıp pate kalıbına sığacak hale getirip toplanan yönünü altına alarak kalıba yerleştiriniz
Kalıp ile Hindinin aralarını ve Hindi'nin üstünü kıyma ile sıvayınız
Öyle ki hindinin her yanı kıyma ile düzgünce sıvanmış hale gelmeli
Üzerine tuz ve biberini, baharatını ekiniz
Kalıbın büyüklüğünce kesilmiş bir kuzu gömleğini üzerine düzgünce gerip ortasına da bir defne yaprağı yapıştırınız
Bir tencerenin içine iki parmak su koyarak kaynatınız
Su tencerede kaynamağa başlayınca pate kalıbını bu tencerenin içine oturtunuz
Tencerenin üstüne de saç ile ateş koyup 3 saat kaynatınız
Sonra ateşten indirip soğumaya terk ediniz
Üzerinden tereyağı geçirerek beklemeye bırakınız
Üzerinden 24 saat geçtikten sonra sofraya getiriniz
Not: Eğer hindinin içinden ve göğsünden çıkan yağları eriterek bu yağı tereyağı yerine kullanırsanız hazırladığınız Hindi Patesi daha lezzetli olur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul