Konu: Tavuk Pita
Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Pita

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Pita





Malzemeler :


1 kilo Fileto

3 Adet domates

1 Adet soğan

2 Adet yeşil biber

2 Yemek kaşığı haşlanmış mısır

2 Çorba kaşığı tereyağ

Tuz, karabiber, kekik, pul biber



Hamur için;


5 Su bardağı un

1 Tatlı kaşığı

Tuz

10 gr yaş maya

3 Kahve fincanı ılık su

1 Çay kaşığı toz şeker



Tarifi:


Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Hazırlamış olduğunuz mayalı suyu ilave edin


Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletinMayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Filetoları kuşbaşı doğrayın


Bir tencereye koyun Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Daha sonra 2 çorba kaşığı tereyağında 10 dakika kavurun İçine ince ince doğradığınız soğanları ekleyin Domatesleri ve biberleri küp şeklinde doğrayıp soğanlı karışımın içine ilave edin Bu karışımı kısık ateşte 45 dakika pişirin Pişmesine yakın içine mısır tuz, kekik, karabiber ve pul biberi ekleyin Daha önceden pişirmiş olduğunuz pideleri bir bıçak yardımıyla ortalarını açarak içlerine tavuklu harcı doldurun ve servis edin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla