Yalnız Mesajı Göster

Soslu Bütün Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Bütün Tavuk



bütün tavuk nasıl pişirilir - soslu tavuk tarifi - fırında bütün tavuk - fırında garnitürlü tavuk
Malzemeler:


orta boy bir tavuk

bir çay bardağı yoğurt

bir çay bardağı salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

biraz tuz karabiber

Yapılışı:


Tüm malzemeler karıştırılır tavuğun üzerine sürülür çelik tencerede 1,5-2 saat çok kısık ateşte susuz olarak pişirilir kızartılmış görünüme gelince servis yapılır


Fırında Bütün Tavuk

Tavuğu iyice temizleyip, yıkadıktan sonra bol suda haşlayın İyice pişen tavuğu ayıklayın ve ufak parçalara ayırın


Öte yandan ufak bir tencereye 1 kaşık yağ, 1 çorba kaşığı un koyup bir müddet kavurun Üstüne 1 bardak su ilâve edin Karışım boza kıvamına gelince ateşten indirin Üzerine daha önceden haşlayıp küçük küçük doğradığınız havuç ve bezelyeyi ilâve edin


Bunların hepsini firma dayanıklı bir kaba koyduğunuz tavuğun üzerine döküp fırına sürün Üstü pişince çıkarıp sıcak sıcak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla