Konu
:
Soslu Bütün Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Bütün Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Bütün Tavuk
bütün tavuk nasıl pişirilir - soslu tavuk tarifi - fırında bütün tavuk - fırında garnitürlü tavuk
Malzemeler:
orta boy bir tavuk
bir çay bardağı yoğurt
bir çay bardağı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
biraz tuz karabiber
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılır tavuğun üzerine sürülür çelik tencerede 1,5-2 saat çok kısık ateşte susuz olarak pişirilir kızartılmış görünüme gelince servis yapılır
Fırında Bütün Tavuk
Tavuğu iyice temizleyip, yıkadıktan sonra bol suda haşlayın
İyice pişen tavuğu ayıklayın ve ufak parçalara ayırın
Öte yandan ufak bir tencereye 1 kaşık yağ, 1 çorba kaşığı un koyup bir müddet kavurun
Üstüne 1 bardak su ilâve edin
Karışım boza kıvamına gelince ateşten indirin
Üzerine daha önceden haşlayıp küçük küçük doğradığınız havuç ve bezelyeyi ilâve edin
Bunların hepsini firma dayanıklı bir kaba koyduğunuz tavuğun üzerine döküp fırına sürün
Üstü pişince çıkarıp sıcak sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul