Konu
:
Orman Sac Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Orman Sac Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Orman Sac Kebabı
Orman Sac Kebabı tarifi - Orman Sac Kebabı nasıl yapılır
Orman Sac Kebabı için gerekli malzemeler;
3 Tane Tavuk Kalçası(Kemiksiz ve Derisiz)
2 Tane Patlıcan
10 Tane Orta Boy Mantar
1 Tane Kuru Soğan
2 Tane Domates
3 Tane Sivri Biber
1 Tane Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
4 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
1 Yemek Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
Hazırlanışı ve Yapılışı:
Önce patlıcanlarımızı fırında yada ocakta közleyip soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz
Soğanımızı ince yemeklik olarak kıyıyoruz
Yağları sacımıza koyuyoruz ve soğanı üzerine ekliyoruz
Soğanlar hafif sararınca ince doğranmış biberlermizi ilave ediyoruz
Biraz pişirdikten sonra salçamızıda ilave ediyoruz ve iyive karıştırıyoruz
Ardaından tavuklarımızı ilave edip rengi beyazlasıncaya kadar pişiriyoruz
Daha sonra ince doğranmış mantarlarımızı ilave ediyoruz
Mantarlar yumuşamaya başladığında ise kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerimi ilave ediyoruz
Baharat ve tuzumuzuda ekliyoruz
Domatesler yumuşayıncaya kadar çok kısık ateşte pişiriyoruz
son olarak patlıcanlarımızıda ilave ettikten sonra 5-10 dakika daha pişiriyoruz ve servise hazır
Afiyet Olsun
Püf Noktası:
İsterseniz tencere yada güveçtede yapabilirsiniz
Servisi yine sac üzerinde yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul