Konu
:
Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiye Edilmiş İzgara Tavuk
ızgara tavuk nasıl yapılır - tavuk ızgara - ızgarada tavuk tarifi
Malzemeler :
6 kg
tavuk (Kemikleri çıkartılmış)
10 gr
sarımsak
20 gr
maydanoz
30 gr
fesleğen
10 gr
dereotu
75 gr
çiçek yağı
50 gr
taze soğan Pilav için :
500 gr
basmati pirinci
100 gr
kızartılmış badem
1 kg
domates
100 gr
gravyer peyniri
20 gr
taze baharatlar
500 gr
karnıbahar
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Tavuğu düz parçalar haline gelecek şekilde kesi
Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz , dereotu , fesleğen, taze soğanı ve çiçek yağını püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin
Tavukları derili bölümleri aşağıya gelecek şekilde ızgara yapmaya başlayın
Izgara yaparken tavukların üzerinde çapraz ızgara izleri oluşmasına dikkat ederek ızgara yapın
Bu işlem sırasında Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin
Domatesleri ikiye kesip içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak salamander altında eritin
Haşlanmış karnıbaharlarınızı da baharatlar ile lezzetlendirip tuz ve biber koyarak servise hazır hale getirin
Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul