Konu
:
Tavuk Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Dolması
Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı - Tavuk Dolması Malzemeleri
Malzemeler
1
5 kg ile 2kg arasında küçük piliç
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
70-75 gr tavuk ciğeri
tuz, karabiber
Hazırlanışı
İç pilav hazırlanır: Önce tavuğun iç yağından bir parça alınıp tencerede kavrulur
Kavrulan yağa küçük küçük doğranmış tavuk ciğeride ilave edip pişirin sonra fıstık eklenir ve rengi değişene kadar ciğer ile kavurmaya devam edin
Sırası ile haşlanmış pirinç, kuş üzümü ve 150gr kaynamış su, karabiber ilave edip pilavı suyunu çekene kadar pişirin
(pilav piştikten sonra içinde kavrulan tavuk yağı parçalarını ayırın)
Tavuğun hazırlanması: tavuğun içini iyice temizleyin ve ilk olarak normal bir iplikle tavuğun boğazını dikin
içini ve dışını bolca tuzlayın iç pilavı içine doldurup karnını iyice dikin
tavuğu bir toprak güvece koyun (içerisine hiçbir su eklemeden) odun fırınında 2 saat pişirin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul