06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Soteli Hindi Bonfile
Sebze Soteli Hindi Bonfile Tarifi - Sebze Soteli Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri

İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Bonfile
2 adet patates (iri küp doğranmış)
1 adet kereviz (iri küp doğranmış)
1 adet defne yaprağı
50 ml portakal suyu
5-6 adet tane karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak (2`ye kesilmiş)
2 adet taze soğan (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Biberiye (süslemek için)
Patates, kereviz, defne yaprağı, portakal suyu ve tane karabiberi harmanlayın Üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin ve fazla suyunu süzün
Tereyağını ısıtıp, sarmısak ve taze soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak 2-3 dak soteleyin Haşlanmış sebzeleri katın ve karıştırarak 5 dak daha soteleyin
Zeytinyağını ısıtın Hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak pişirin
Etlerin üzerine biberiye serpip, sotelenmiş sebzelerle birlikte servis yapın
|
|
|