Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı, Kıymalı Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı, Kıymalı Yumurta



MALZEMELER


1/2 kg Kıyma

100 gr Pastırma

3 Baş Soğan

4 Adet Yumurta

1 Yemek Kaşığı Salça

1 Adet Domates

3 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yeteri kadar tuz, karabiber

1 Adet Limon

YAPILIŞ TARİFİ


Kıymayı tencereye koyun Kendi suyunu verip çekinceye kadar kavurun

İçerisine üç yemek kaşığı tereyağını ve ince yemeklik doğranmış soğanı koyup, soğanlar ölünceye kadar kavurun Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek bir 1-2 dakika kavurun

Birbuçuk su bardağı su ve pastırmayı içerisine koyup pişirin Kıyma suyu tam çekmeden servise 10 dakika kala yumurtaları kırın Yumurtalar pişince üzerine 1 limon suyunu ilave edip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla