Yalnız Mesajı Göster

Çiftlik Omlet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiftlik Omlet



MALZEMELER

2 Orta Boy Patates

1 Demet Maydanoz

1 Demet Taze Soğan

4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)

10 Yumurta

4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyun 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın

Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin

Geniş bir tavada tereyağını eritin Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla