Konu
:
Kuşbaşı Etli Yumurta
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşı Etli Yumurta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşı Etli Yumurta
Malzemeler
8 yumurta
100 gr kuşbaşı dana eti
2 kabak
2 yemek kaşığı salça
4 dilim ekmek
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
4 yemek kaşığı beşamel sos
Tuz
Yapılışı
Bir tavada iki kaşık yağı kızdırın, dilimlere ayırdığınız kabağı ve salçayı koyarak pişirin
Öte yandan, kuşbaşı etleri 20 gr tereyağında çevirin ve biraz su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin
Yumurtaları bir kaba kırın, biraz tuz ve biber ekleyerek çırpın
Tereyağının geri kalan bölümünü bir başka tavada eritin ve yumurtaları bu tavaya boşaltarak, tahta bir kaşıkla krema haline gelinceye kadar karıştırın
Tavayı ateşten alın, içine dört kaşık beşamel sos katın
Karıştırarak kızartılmış tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin
Kabaklı ve kuşbaşı etli karışımı, yumurtaların üzerine dökerek, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul