Konu
:
Jaklın Usulü Yumurta
Yalnız Mesajı Göster
Jaklın Usulü Yumurta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jaklın Usulü Yumurta
JAKLIN USULÜ YUMURTA
Malzemesi:
3 adet haşlanmış yumurta
25 gr
yumuşak tereyağı
225 gr
haşlanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş kuşkonmaz
25 gr
kaşar peyniri
Süslemek için:
Semizotu yaprakları
Beşamel sosu için:
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Yumurtaların sarılarını ayırın ve küçük bir kabın içine koyun
Tereyağını ile birlikte ilave edin
Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tadlandırın
Bu karışımı yumurta aklarının içlerine doldurun
Küçük parçalar halinde doğranmış kuşkonmazı üzerine ilave edin ve yumurtaları, 6 küçük kasenin içine oturtun
Bu arada Beşamel sosunu şu şekilde hazırlayın
Tereyağını küçük bir kabın içine koyup eritin
Devamlı karıştırmak suretiyle unu katın
Yine karıştırarak 1 dakika kavurun ve sütü ilave ederek kaynatın
Kaynadıktan sonra 2 dakika daha ocağın üzerinde tutun
Ve ateşten indirin
Beşömel sosunu yumurtaların üzerine dökün
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin
Kapları sıcak fırına koyarak 15-20 dakika pişirin
Fırından çıkardıktan sonra aynı kapların içinde, semizotu ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul