Yalnız Mesajı Göster

Enginarlı Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Yumurta



Malzemeler

4adet enginar

3adet yumurta

3bardak süt

½ bardak et suyu

1kutu mantar

250gr çiğ krema

8kaşık tereyağı

2kaşık zeytinyağı

3kaşık un

tuz



Yemek Tarifi

Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin

Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla