Konu
:
Enginarlı Yumurta
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Yumurta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Yumurta
Malzemeler
4adet enginar
3adet yumurta
3bardak süt
½ bardak et suyu
1kutu mantar
250gr çiğ krema
8kaşık tereyağı
2kaşık zeytinyağı
3kaşık un
tuz
Yemek Tarifi
Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin
Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın
Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin
Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin
Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin
Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin
Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın
Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın
servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun
Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul