Konu
:
Kuru Bezelye Omleti
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Bezelye Omleti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Bezelye Omleti
Malzemeler:
250 gr Amerikan Kuru Bezelye,
8 yumurta,
1 kırmızı yenibahar,
1 soğan,
2 hindi sosisi,
2 küçük patates,
50 gram mantar, tuz, yağ
Yapılışı:
Kuru bezelyeleri bir gün önceden ıslatın ve ertesi gün 20 dakika veya istenen kıvama gelinceye kadar tuzlu suda haşlayın ve bir kenarda bekletin
Soğanı ince ince dilimleyin ve bir tavada kızartın
Soğanlar yumuşamaya başlayınca ince şeritler halinde doğranmış yenibaharı ve kıyılmış mantarları ekleyin
Başka bir tavada yuvarlak doğranmış hindi sosisleri ve küp küp doğranmış patatesleri pembeleşinceye kadar pişirin
Fazla yağı almak için sebzeleri süzün ve bunları patatesler, hindi sosisleri ve bezelyeyle iyice karıştırın
Yumurtaları çırpın: ayrı ayrı omlet yapmak için 2 yumurtayı veya porsiyon olarak sunulacak bir tek omlet için 8 yumurtayı birlikte çırpın
Biraz tuz ekleyin ve bunu sebzelerden oluşan karışıma dökün
İçininde tamamen pişmesi ve dışının kızarması için omleti kısık ateşte pişirin
Her iki yüzününde kızarması için omleti çevirin
Öneri:
Hazırladığınız omleti soğuk veya sıcak olarak marul veya taze domates salatası ile servis edebilrsiniz
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul