Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Yumurta Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Yumurta Sarması



MALZEMELER

2 adet haşlanmış yumurta

1 adet havuç

1 bardak ıspanak

2 parça brokoli

1 adet kabak

1 yemek kaşığı yağsız kaşar (rendelenmiş)

Dereotu

Maydanoz

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber





HAZIRLANIŞI

Havucu iyice haşlayın Uzunlamasına ince şeritler halinde kesin Bir kalıba kenarlarından taşacak şekilde dizin

Yumurtaları haşlayın Sarılarla beyazları ayrı ayrı rendeleyin



Ispanak, brokoli ve kabağı haşlayın Kabağı küçük küçük doğrayın

Kalıba dizilmiş havuçların üzerine ıspanakları yerleştirin Yumurta sarılarına kırmızı biber atıp, ıspanakların üzerine koyun Ardından kabakları, dereotu, tuz ve karabiberle karıştırıp, üstüne yerleştirin Brokolileri sıralayın


Son olarak yumurta beyazları, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin Rendelenmiş peyniri ilave edin Havuçları katlayarak, kapatın 175 derecedeki fırında 15 dakika pişirin

Kalıbı ters çevirerek servis tabağına alın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla