Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Fesleğenli Menemen

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Fesleğenli Menemen



MALZEMELER


5 adet domates

1 adet kuru soğan

2 adet çarliston biber

3 adet yumurta

1 su bardağı rende beyaz peynir

1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı toz fesleğen

2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI


Öncelikle domatesleri küp küp doğrayalım, soğan ve biberleri de irice dilimleyelim

Geniş bir tavanın içine yağı koyalım, dilimlediğimiz soğan ve biberleri birlikte aktaralım Ocağın altını yakalım ve bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayalım


3 ya da 4 dakika sonra, soğan ve biberlerin renk değiştirip, sarardığında domatesleri ilave edip, yine karıştıralım Yaklaşık 8-10 dakika sonra, domatesler de iyice yumuşayınca, tuz ve karabiberi katalım, sonra da bir kaşıkla yuvalarını açtığımız boşluklara yumurtaları kıralım ve tavanın ağzını kapatarak 2-3 dakika kadar, yumurtaların aklarını iyice pişirelim Sonra ocağın altını kapatalım


Şimdi tavanın kapağını kaldırıp ve hemen beyaz peynirleri serpiştirip, fesleğeni de ilave edelim

Tavanın sıcaklığı peynirleri eritecektir Sıcak sıcak servise sunun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla