Yalnız Mesajı Göster

Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usulü Pastırmalı Yumurta



MALZEMELER


6 adet yumurta

2 orta boy kuru soğan

2 orta boy domates

250 gr pastırma

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Yeterince tuz

Yeterince toz karabiber

½ su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker



HAZIRLANIŞI


Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin


Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın Üstüne tuz ve karabiber serpin Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın


Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın Daha sonra sıcak olarak servise sunun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla