Yalnız Mesajı Göster

Yumurtali Kuru Sebze Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtali Kuru Sebze Kavurması



Yumurtali Kuru Sebze Kavurması tarifi - Yumurtali Kuru Sebze Kavurması yapılışı


Malzemeler:

1 kase yesil fasulye kurusu

1 kase domates kurusu

1 kase yesil biber kurusu

1 adet kuru sogan

3 yemek kasigi siyag

Yariyemek kasigi salca(biber salcasida olabilir)

Tuz, karabiber

4 yumurta

1,5-2 bardak su

Yapılışı:

Oncelikle kuru sebzeler haslanir ve soguk sudan gecirilir

Teflon bir tavaya siviyag konur ve sogus dogranmis sogan eklenir ve

sotelenir,salca ilave edilir

Ardindan haslanip kuçuk dogranan domates kurusu eklenir ve bi muddet

karistirilarak kavrulur

Domatesler hafif renk degistirince biber ve fasulye kurulari eklenir

5-10 dk da bunlar kavrulur ve suyu eklenir

Kara biber ve tuz ekleyip kaynamaya birakilir

Suyunu ceken harca yumurtalar tek tek kirilir ve hafif karistirilir

Agzi kapatilip az daha ocakta tutulur ve alti kapatilir

Sicak servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla