Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Mıhlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Mıhlama



Gereçler:


Patates 8 orta boy 800 gram

Soğan 2 orta boy 120 gram

Sıvı yağ 6 yemek kaşığı 60 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Kekik 1 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Yumurta 6 adet 300 gram

Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı 05 gram



Yapılışı:


Patatesleri yıka, haşla, soy, rendele Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla Kalan yağ ve soğanı tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, ocağı kapat Patates, 1 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kekiği soğana ekle, karıştır, tepsiye düzgünce yay, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk aç Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, üzerlerine kırmızı biberi ve kalan tuzu serp 0nceden kızdırılmış, orta sıcaklıkta ki fırında 10 dakika kadar üzeri kapalı, 5 dakika kadar da açık olarak pişir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla