Konu
:
İspanaklı Bıldırcın Yumurtası
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Bıldırcın Yumurtası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Bıldırcın Yumurtası
ıspanaklı yumurta - yumurtalı ıspanak - bıldırcın yumurtası ıspanaklı
MALZEMESİ
200 gr
un
200 gr
katıyağ
1 adet yumurta
300 gr
ıspanak
10 adet bıldırcın yumurtası
1 çorba kaşığı süt
Yeterince tuz
Biber
YAPILIŞI:
Unu bir masaya döküp ortasını havuz gibi açın
İçine oda sıcaklığında yumuşamış katıyağı, sütü ve çırpılmış bir adet yumurtayı katın
İki tutam tuz ekip, iyice yoğurun Kulak memesi, yumuşaklığına gelince yuvarlayıp serin, bir yerde yaş bez altında iki saat bekletin
Ispanakları temizleyip, ayıklayın
İki dakika kaynar tuzlu suda haşlayın
Sudan çıkarıp sıkarak bütün suyunu akıtın
20 gr
katıyağ ile az bir şey bir tencerede hafif ateş üzerinde öldürün
Bir turta kalıbını yağlayın
İçine hazırladığınız hamuru yayın
Çatalla hamurun üzerinde delikler açın
Az bir şey öldürülmemiş ıspanağı hamurun üzerine yerleştirin
Üzerine biraz karabiber serpip, önceden ısıtılmış fırına sürüp, 220 derecede 20 dakika pişirin
Bu ara bıldırcın yumurtalarını 20 gr
katıyağ içinde pişirin
Beyazı katılınca, sarının etrafındaki beyazı yuvarlak şekilde kesip, hazırlayın
Fırında pişen ıspanaklı ekmeği çıkarın
Kalıptan çıkarıp üzerine hazırladığınız yumurtaları dizin
Sıcak sıcak hemen ikram edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul