Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı Kabak Kalye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Kabak Kalye



Yumurtalı Kabak Kalye tarifi - Yumurtalı Kabak Kalye yapilisi

Malzemeler

• Yeşil kabak 6 orta boy

• Domates 1 küçük boy

• Soğan 1 orta boy

• Sıvı yağ 5 yemek kaşığı

• Yumurta 4 adet

• Tuz 2 tatlı kaşığı

• Kara biber 1/4 tatlı kaşığı

Tarif


Kabak ve domatesi yıkâ, soğanı soy, yıka, ince ince doğra Yağ, soğan ve tuzu tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür Kabakların saplarını kes, boyuna dört parçaya bölüp, 2 santimetre kalınlıkta doğra Domatesi yarım santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğrayıp soğana ekle, birkaç kez çevir, kabakları koy, karıştır, yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 50 dakika pişir Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, teker teker kırarak tazeliğini kontrol ettikten sonra çırpıp, kabakların üzerine yay, kara biberi serp, kapağı kapat, kısık ateşte 5 dakika daha pişir

Alıntı Yaparak Cevapla