İspanya Mutfağı_Huevaz Ala Flamenka(Çingene Yumurtası)
MALZEME:
Zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Soğan 1 adet
Sarmısak (Çentilmiş) 1 diş
Salam (Dövülmüş) 100 gr
Domates (Kıyılmış) Yarım kilogram
Sucuk (Soyulmuş ve doğranmış) 250 gr
Taze fasulye 100 gr
Bezelye 100gr
Tavuk suyu 1 bardak
Tuz
Biber
Kırmızı biber (çuçka biberi)
Toz şeker Bir çimdik
Yumurta 8 adet
Maydanoz (Garnitür için, ince kıyılmış)
YAPILIŞI:
Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanla sarmısağı pembeleşinceye kadar kavurun İçine salamla domatesi katın ve domatesler pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirin Sonra içine sucuğu, fasulyeyi, bezelyeyi, tuzu, tavuk suyunu, toz kırmızı biberi, kırmızı (çuçka) biberini ve şekeri katın Karışımı kaynama noktasına getirerek 10 dakika pişirin Tavayı ateşten alın Sucuğu içinden çıkartıp dilimleyin ve sıcak olarak saklayın Geri kalan karışımı ısıya dayanıklı dört tabağa bölün Üstlerine ikişer yuva açın Her birinin içine birer yumurta kırın Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin, (yumurtaların akı pişinceye kadar) Üzerine dilimlenmiş sucuğu, salamı, toz kırmızıbiberi ve kıyılmış maydanozu serperek sıcak servis yapın
Alıntı
|