Yalnız Mesajı Göster

İspanya Mutfağı_Huevaz Ala Flamenka(Çingene Yumurtası)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanya Mutfağı_Huevaz Ala Flamenka(Çingene Yumurtası)



MALZEME:


Zeytinyağı 4 çorba kaşığı

Soğan 1 adet

Sarmısak (Çentilmiş) 1 diş

Salam (Dövülmüş) 100 gr

Domates (Kıyılmış) Yarım kilogram

Sucuk (Soyulmuş ve doğranmış) 250 gr

Taze fasulye 100 gr

Bezelye 100gr

Tavuk suyu 1 bardak

Tuz

Biber

Kırmızı biber (çuçka biberi)

Toz şeker Bir çimdik

Yumurta 8 adet

Maydanoz (Garnitür için, ince kıyılmış)

YAPILIŞI:

Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanla sarmısağı pembeleşinceye kadar kavurun İçine salamla domatesi katın ve domatesler pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirin Sonra içine sucuğu, fasulyeyi, bezelyeyi, tuzu, tavuk suyunu, toz kırmızı biberi, kırmızı (çuçka) biberini ve şekeri katın Karışımı kaynama noktasına getirerek 10 dakika pişirin Tavayı ateşten alın Sucuğu içinden çıkartıp dilimleyin ve sıcak olarak saklayın Geri kalan karışımı ısıya dayanıklı dört tabağa bölün Üstlerine ikişer yuva açın Her birinin içine birer yumurta kırın Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin, (yumurtaların akı pişinceye kadar) Üzerine dilimlenmiş sucuğu, salamı, toz kırmızıbiberi ve kıyılmış maydanozu serperek sıcak servis yapın


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla