Yalnız Mesajı Göster

Jambonlu Omlet Bir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu Omlet Bir



Jambonlu Omlet Tarifi - Jambonlu Omlet Nasıl Yapılır - Jambonlu Omlet Malzemeleri




30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

60 gr yağsız jambon (dilimlenmiş)

6 yumurta

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı soğuk su


Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup, orta ateşte kızdırınız Jambonu ekleyip, arasıra, karıştırarak 5 dakika, iyice ısınıp hafif pembe olana kadar pişiriniz Tavayı ateşten indirip, bir kenarda sıcak olarak saklayınız

Yumurta, tuz, biber ve suyu orta boy bir kasede, çatalla iyice karıştırınız Kalan 1 çorba kaşığı yağı büyük bir omlet tavasında kızdırınız Yumurtalı karışımı boşaltıp, karıştırarak birkaç saniye, dibinin biraz tutmasını bekleyiniz Ateşi kısınız Spatulayla omletin kenarlarını kaldırıp tavayı öne eğerek, üstteki pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız Tavayı düz olarak yeniden ateşe oturtup, dibinin yeniden biraz tutmasını bekleyiniz Omletin yarısının üstüne jambonu boşaltıp tavayı öne doğru eğerek, spatulayla omletin öteki yarısını jamıbonların üstüne, yarım daire biçiminde katlayınız

Tavayı ateşten indirip, omleti ısıtılmış bir servis tabağına kaydırınız Omleti ikiye yada üçe keserek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla