Konu: Avcı Omleti
Yalnız Mesajı Göster

Avcı Omleti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Omleti



1 kişi için MALZEME :


2 veya 3 adet yumurta

1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağ

Az tuz

YAPILIŞI :


Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ilâve ediniz, bir çatalla hafif çırpıp beyaz ve sarısını birbirine karıştırınız

Omlet tavasına ayranı alınmış yağı koyup kızdırınız, yumurtayı ilâve ediniz

Sol elinizle tavanın sapını tutup sağ elinizle çatalla yumurtayı karıştırınız

Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğiniz, çatalla tavanın sapının önünden omleti öne doğru kıvırınız

ön kısmına da kıvırtmış kısma doğru kıvırıp alt üst çeviriniz

Ortasını boyuna hafifçe yarıp yuva gibi kaşığı tersi ile açıp aşağıdaki tavuk ciğerli harcı doldurup servis yapınız

Tavuk ciğerli harç :


2 adet tavuk ciğerini dörtde bölünüz

2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar,

2 çorba kaşığı domates komkase veya 2 adet kabuğu soyulup ince doğranmış domates,

1 tatlı kaşığı yağ,

Az tuz,

bir çimdik karabiber


Bir tavada orta ateşte tavuk ciğerini, mantarı bir iki dakika sote yapıp tuz, biber ve domatesleri ilâve edip iki dakika daha sote yapıp servis ediniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla