Yalnız Mesajı Göster

Yağda Poşe Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağda Poşe Yumurta



yağda yumurta tarifi - poşe yumurta nasıl yapılır - dere otlu yumurtaMaydanoz veya dereotunu ince ince kıyın bir tavada tereyağını kızdırın Yağ cızırdamaya başlayınca ateşi kısın


Yayvan bir tencerede biraz kaynar su içinde haşladığınız poşe yumurtaların şekillerini bozmadan tek tek yağa koyun


Yumurtaların birbirine bitişik olmaması, ve tavanın içinde geniş yer kalması gereklidir


Kıyılmış maydanoz ve dereotunu üzerine serpin Tavadaki sıcak yağı kaşık kaşık alarak yumurtaların üzerine dökün


Yumurtaların üst kısmının ısınması için bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın İç kısımlarının da ısınması için, yumurtalan bir kaç dakika daha tavada bırakın



Bu arada tavanın içindeki yağı devamlı olarak bir kaşık ile yumurtaların üzerine dökmeğe devam edin


Yumurtalar ısınınca, üzerlerine biraz limon suyu serpin

Tavayı ateşten indirin


Yumurtalan servis tabağına alıp üzerine tavada kalan sosu dökün

Hemen servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla