Konu
:
Naneli Bezelyeli Omlet
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Bezelyeli Omlet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Bezelyeli Omlet
Naneli bezelyeli omlet
Naneli bezelyeli omlet
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
2 dal taze sarımsak
300 gr iç bezelye
Yarım su bardağı su
5-6 dal taze nane
6 yumurta
1 çorba kaşığı süt
50 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı
galeta unu
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
* Sarımsakları temizleyip kıyın
3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun
Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin
Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin
Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin
Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın
50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin
* Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin
Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın
* Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın
Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin
Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin
Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin
Dilimleyerek servis yapın
Yumurtaya ilave edilen süt omletin daha hafif olmasını sağlıyor
Mide sorunları olanlar daha az yumurta daha çok süt ve daha fazla galeta unu ilave edebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul