Konu
:
İspanyol Yumurtası
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Yumurtası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Yumurtası
İspanyol Yumurtası
Malzeme:
- 2 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz - karabiber
- Sarımsaklı Ekmeği için:
- 8 dilim ekmek
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour
- 1 yemek kaşığı limonsuyu
hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız
Sarımsakları ayıklayıp kıyınız
Domatesleri rendeleyiniz
Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour'u kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sarımsağı ve salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar pişiriniz
Daha sonra içine rendelenmiş domatesi, tuz- karabiberi ekleyip 5 dak kaynatınız
En son olarak içine rendelenmiş peyniri ve kremayı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sosu ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alınız
Sosu iyice tepsiye yayıp bir kaşıkla 6 adet yumurta için yer açınız
Yumurtarı açtığınız boşluklara sarısını dağıtmadan düzgünce kırıp, üzerine kekik serpiniz
Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriniz
Yumurta pişerken küçük bir kasenin içinde oda sıcaklığında yumusamış Sana Creme Bonjouru, limon suyunu, kıyılmış sarımsağı karıştırınız
Hazırladığınız karışımı bir bıçak yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine sürünüz
Bir fırın tepsisinin içine gümüş kağıt serip yağlanmış ekmek dilimlerini içine koyduktan sonra kağıtı iyice kapatınız
200 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ispanyol usülü yumurtayla birlikte servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul