06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Yumurta
ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler ; 4-5 kişi için
Ispanağı güzelçe yıkadıktan sonra, köklerinden keserek, üstünü kaplayacak suyla 20 dakika kadar haşlayınız Suyunu sıkıp, ince ince doğrayın
Bir tavaya, 3 kaşık yağ ve çentilmiş iki soğanı koyun Hafifçe pembeleşince ye kadar kavurup, salçayı ilave edin (isteğe bağlı) Salçayı 5 dakika kadar öldürün Ispanağı üzerine ilave edip, 15 dakika kadar daha kavurun Tuz, biber ve su ilave edip, 5 dakika kaynatın
Yumurtaların kırılacakları yeri bir kaşıkla açıp, yumurtaları kırın Tavanın kapağını kapatın Pişmeye bırakın Yumurtaların üzerlerini beyaz bir tabaka sarınca, fazla katı olmaması için hemen ocaktan alıp, servis yapınız
5 adet Yumurta
½ Kg Ispanak
2 büyükçe Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Salça (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı Yağ
1 su bardağı Su
Tuz, Kırmızı Biber
Afiyet olsun     
|
|
|