Yalnız Mesajı Göster

Pastirmali Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastirmali Yumurta



MALZEMELER

200 gr pastırma
Kişi başına 2 yumurta
2 kaşık margarin (tereyağı tercih edilir)


HAZIRLANIŞI

Altı düz bir teflon tavaya hafifçe kızdırılmış yağ ve ortadan ikiye bölünmüş pastırma dilimleri konulur Bir kaşık yardımıyla pastırmalar ateşte çevrilir Pastırmalar hafifçe piştikten sonra yumurtalar bütün olarak pastırmaların üzerine kırılır Ateşin altı iyice kısılır Yumurta sarıları tam katılaşmadan kayısı kıvamına gelince yemeğin altı kapatılır

Not: Yemek sofraya oturulmadan az önce pişirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla