Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Usulü Omlet

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Usulü Omlet



Akdeniz Usulü Omlet tarifi - Akdeniz Usulü Omlet yapılışı
Akdeniz Usulü Omlet


2 yumurta

2 orta boy rendelenmiş domates

1 avuç ince dilimlenmiş kabak

2 avuç ince dilimlenmiş mantar

2 yeşil biber

1 kırmızı biber

3 avuç ince kıyılmış maydanoz ve dereotu

kırmızıbiberden yapılmış acı sos

rendelenmiş peynir

çekirdeği ayıklanmış 1 avuç yeşil kırma zeytin

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

karabiber

taze fesleğen ve kekik


Hazırlanması:


Yüksek ateşte, bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın Dilimlenmiş kabakları atın ve iki dakika kadar tavada çevirin Biberleri ekleyin ve iki dakika daha çevirin

Domates rendesi, tuz ve mantarları ekleyin Mantarlar suyunu salıncaya kadar iki dakika daha tahta kaşıkla tavada çevirin, acı sosu tavaya dökün Sebzelerin saldığı su yeterli değilse, yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin Sıcak su fokurdadıktan sonra ateşi iyice kısın

Çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil zeytin ile ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin Çırpılmış yumurta ve karabiber ekleyin Bir tahta kaşıkla yumurtanın tüm malzemelere dağılmasını sağlayın Yumurtanın fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu kalacak şekilde servis yapın

Üzerine rendelenmiş peynir, taze fesleğen ve kekik koyun

Alıntı Yaparak Cevapla